Bonjasky: ‘Hari oogde fit, maar niet hetzelfde als jaren geleden’ 

22 december 2019

ANP

De GLORY Collision II-avond, waarbij de clash tussen de zwaargewichten Rico Verhoeven en Badr Hari dé headliner van de avond was, heeft veel indruk gemaakt op alle kickboksliefhebbers en betrokkenen. Zo ook op kickbokslegende Remy Bonjasky. Sportnieuws.nl sprak met hem.


Lees ook:  Badr Hari wil ook een rematch: ‘Ik ga deze riem veroveren’

'The Flying Gentleman' vond Hari weliswaar fit en scherp ogen, maar zag ook dat er wat slijt op de vechter zit. "Ik keek naar een Badr die op 85 procent 2 mooie knockdowns uitdeelde", gaf Bonjasky eerlijk toe. "Er zit wat slijt op, dat is zeker. Hari zat er goed in: hij pakte de 1e en 3e ronde en ging volle bak. Rico ook, want de 2e ronde zou ik - vanwege die rake voorwaartse trap, aan hem geven. Het is heel jammer dat Badr op moest geven door een blessure."

Makkelijk praten achteraf 
Hoewel Hari voorafgaand tegen de media zei dat hij fitter was dan ooit, vond Bonjasky dat niet. "Ik ken Badr goed uit de tijd dat ikzelf nog actief was als profkickbokser. Ik vond dat hij anders bewoog dan voorheen, terwijl het achteraf natuurlijk altijd makkelijk praten is. Als Badr niet geblesseerd was geraakt, had men het nu over andere dingen gehad."

De geruchten dat Badr naderhand in de Rotterdamse club Blu aan het relaxen was, doen Bonjasky niet veel. "Uiteindelijk blijft het zijn eigen keuze. Het kan wellicht voor het publiek vreemd overkomen: eerst geblesseerd afhaken en daarna in de club gezien worden, in plaats van thuis je wonden likken. Aan de andere kant: Badr is niemand wat verschuldigd."