Brons voor René Smaal en Sherilyn Wold op EK Karate

8 mei 2016

Proshots

René Smaal en Sherilyn Wold hebben brons gepakt op het EK Karate in Montpellier. Smaal was in de categorie -75 kg te sterk met 3-1 voor Stefan Petkov uit Bulgarije en Wold versloeg Ivona Tubic uit Kroatië in de wedstrijd om het brons

Smaal begon het toernooi uitstekend door overwinningen op Rusland, Bosnië en Herzegovina en Denemarken. Zijn opmars werd in de halve finale gestopt door Erman Eltemur uit Turkije, die de partij met 1-0 won. Geen finale dus voor Smaal tegen zijn eeuwige rivaal Rafael Aghayev uit Azerbeidjan, maar wel een herkansing omdat Eltemur in de finale kwam. Na een spannende partij wist Smaal 40 seconden voor tijd te scoren en met een 3-1 overwinning pakte hij het brons.

Eerste keer Wold meteen prima
Voor Sherilyn Wold was het haar eerste deelname aan een EK, maar dat was nauwelijks te merken. Wold vocht zich door de voorronden heen door te winnen van Montenegro, Bosnië en Herzegovina en van Kosovo. In de halve finale was de latere winnares en Europees kampioene, Elena Quirici uit Zwitserland, te sterk voor haar en daarom moest Wold naar de herkansing.

In de herkansing tegen Ivona Tubic uit Kroatië ging het lange tijd gelijk op, maar bleef het uiteindelijk
0-0 en moest een hantei (scheidsrechtersbeslissing) de uitkomst bieden. Die viel uit in het voordeel van Wold en zo pakte zij haar eerste EK-medaille ooit.