Check! Viceland zendt de zieke kickboksgevechten van Enfusion Live uit

26 oktober 2018

Enfusion

Goed nieuws voor vechtsportliefhebbers: nóg meer vechtsport op televisie! Na Veronica, die de rechten voor GLORY en UFC (vanaf 2019) kocht, heeft ook Viceland officiële rechten binnengehaald. Zij zenden vanaf nu alle evenementen van Enfusion uit.


In het Duitse Oberhausen barst op zaterdag 27 oktober de strijd los. De vechters van Enfusion, dat afgewisseld uit jong talent en ervaren rotten bestaat, staan bekend om de spectaculaire partijen die zij neerzetten.

Meer kickboks
Enfusion heeft 20 live events per jaar in verschillende steden en landen wereldwijd. Voorheen werden de wedstrijden via hun eigen platform uitgezonden en kon je deze alleen tegen betaling zien. Dat is nu voorbij, want tegenwoordig kun je eindelijk gratis genieten van de hardste beukpartijen binnen de kickbokswereld.

Het 1e evenement dat live uitgezonden wordt, is die van aankomende zaterdag in Oberhausen. Op dit evenement staan er maar liefst 4 wereldtitelgevechten op het programma waarvan er 3 live worden uitgezonden.

Meer knokken
1 van deze titelgevechten is tussen Bogdan Stoica en Levi Kuyken op -95kg. De Belgische Kuyken verloor onlangs van de broer van Bogdan, Andrei Stoica, in het WFL Final 8 toernooi in Almere. Zal Levi het tegen de jongere Stoica het wel redden? Het gaat hier nu niet om 3 rondes knokken maar om 5 omdat het een titelgevecht is. Dus 2 rondes langer genieten voor de kijkers!

AK47 vs 'Bad News'
Aziz 'AK 47' Kallah en Endy ‘Bad News’ Semeleer gaan ook eindelijk tegen elkaar knokken. Nadat Kallah eerder 2 keer moest afzeggen van een blessure, gaat de partij zaterdag wel door. Deze is meteen om de wereldtitel op 75kg.

Endy gaat als een speer binnen Enfusion, in Abu Dhabi won hij een toernooi van Enfusion en pakte daar maar liefst 100.000 euro. Als relatief onbekende jongen won hij van de ervaren Thaise sloper Superbon Banchamek. Kallah is niet onder de indruk. Volgens hem heeft Semeleer alleen een grote waffel. 'AK47' kijkt er dan ook naar uit om hem 5 rondes pakslaag te geven.

Superfight
Nog een reden om te kijken, is de superfight tussen 3-voudig wereldkampioen Tayfun Ozcan en de Roemeen Amansio Paraschiv. De Tilburgse Ozcan heeft behoorlijk wat namen verslagen zoals Mohammed Jaraya, William Diender en Andy Souwer. De Roemeen mag zijn borst wel natmaken voor de ongeslagen Ozcan, de laatste tijd won hij al zijn partijen met een (technische) knock-out.

Check deze gevechten zaterdag 27 oktober op het nieuwe kanaal Viceland!