Coach Nurmagomedov: ‘Hij moet wel staan met Conor, daar is geen ontkomen aan’

29 september 2018

Proshots

Nog een weekend voor wat het grootste UFC-gevecht ooit wordt genoemd, Khabib Nurmagomedov vs. Conor McGregor op UFC 229. Een alom bekend striker vs. grappler scenario. Nurmagomedovs coach Javier Mendez laat weten dat zijn pupil niet alleen zal komen om te worstelen.


In gesprek met MMA Fighting laat Mendez weten dat er voor The Eagle geen ontkomen is om staande confrontaties met de Notorious te ontwijken.

'Dat moet gewoon'
“Hij moet wel staan met hem, daar is geen ontkomen aan”, aldus Mendez. “Je kunt er niet zomaar op uit gaan en Conor neerhalen. Conor is ook een meester, hij is een geweldige vechter om een reden, dus wij weten dat er staande confrontaties komen. Dat moet gewoon, dat kan niet anders.”

Onderschatting
“Khabib’s staande capaciteiten hebben zich goed ontwikkeld. Ik zet hem in de kooi met professionele boksers, hij gaat daar heel makkelijk mee om, geen probleem. Veel mensen onderschatten zijn staande capaciteiten, en zij zullen zien dat hij daar heel goed in is.”

Uitkijken
“Echter betekent dat niet dat we met die houding het gevecht in zullen gaan. Niet met iemand die zo goed staand kan vechten als Conor. Maar dat betekent niet dat Conor moet gaan denken dat wij alleen komen om te worstelen. Oh zeker niet, hij moet uitkijken.”

Persconferentie
Nog 1 week voordat de kemphanen tegenover elkaar staan in de Octagon. 2 dagen voor het gevecht staat nog een persconferentie gepland met de 2 hoofdrolspelers van UFC 229.

Dit bericht verscheen eerder op MMAPlanet.nl