Conor McGregor doneert 12.000 euro voor behandeling 1-jarig, ziek meisje

21 oktober 2019

ANP

UFC-kampioen Conor McGregor heeft geld gedoneerd aan het 1-jarige meisje Evie. Het meisje lijdt aan een zeldzame aandoening. Hierdoor werd zonder een groot deel van het x-chromosoom geboren. Toen de voormalig UFC'er lucht kreeg van de actie, besloot hij zijn steentje bij te dragen.


Emma, Evie's moeder, richtte een crowdfunding-pagina op om de benodigde 60.000 euro bij elkaar te krijgen. Over dat bedrag, dat zij en haar familie aan een operatie voor Evie willen besteden, zijn zij inmiddels ruimschoots heen.

Inzameling
Mede door de inspanningen van McGregor. De oude boksclub van de Ier hield een liefdadigheidsactie. Die leverde 12.000 euro op waarna McGregor dat bedrag verdubbelde. Ook werden een paar MMA-handschoenen van McGregor geveild die 500 pond opleverde.

"Het was geenszins een publiciteitsstunt van McGregor, we kunnen Conor niet genoeg bedanken voor het helpen van ons kleine meisje", schreef Emmea. Al het ingezamelde geld is bedoeld voor Evie's therapie en haar reis van volgend jaar. De dreumes moet noodgedwongen naar de Virginia Tech Carilion Research Institute Neuromotor Research Clinic om behandeld te worden.