Dana White lult maar wat: ‘Khabib – Ferguson gaat niet door’

28 maart 2020

ANP
Dana White

Een toparts zegt dat geen commissie het doorgaan van UFC 249 met Khabib Nurmagomedov tegen Tony Ferguson goed zal keuren. Dat zegt dokter Margaret Goodman, die de claims van Dana White dus maar onzin vindt.


Goodman vindt het maar niets dat UFC-baas Dana White blijft zeggen door te gaan met de UFC-avond. De ervaren sportarts ging uit frustratie naar sociale media en zei dat het gewoon niet veilig is om dat evenement te organiseren tijdens een pandemie.

Zweet, spuug en bloed
“Geen idee wat de UFC denkt? Het is niet mogelijk dat ze een locatie en personeel vinden, maar zouden ze dat wel moeten doen? Atleten, functionarissen, personeel en dokteren in direct contact met zweet, spuug, bloed? Eerste hulp-artsen kunnen niet eens voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen vinden om zichzelf te beschermen. Veiligheid eerst", zegt Goodman.

Tests zeggen niets
White weigerde te antwoorden of coronavirus-tests worden uitgevoerd voor UFC 249, maar Francis Ngannou heeft verklaard dat de UFC hem halverwege maart heeft getest en daar goed uit kwam. Volgens Goodman maakt het allemaal niet uit. Zelfs na nieuwe tests vlak voor het evenement is het niet genoeg om het te laten plaatsvinden. De UFC-avond staat gepland voor 18 april.

Dit artikel verscheen eerder op Vechtsportinfo.nl.