🎥 | Bokspromotor Hearn na afgelaste clash tussen Benn en Eubank: ‘Beste beslissing voor iedereen’

6 oktober 2022

Matchroom-baas Eddie Hearn en bokspromotor Kalle Sauerland hebben donderdag een verklaring gegeven voor het niet door laten gaan van het boksevent met de clash tussen Conor Benn en Chris Eubank jr. als main-event. De Britse boksbond wilde niet dat de partij door zou gaan nadat bleek dat Benn niet ongeschonden uit een dopingcontrole kwam. Volgens Hearn is afgelasten de beste beslissing voor álle partijen.


De sportmarketeer benadrukte dat hij de teleurstelling van de Britse boksliefhebbers, evenals alle andere knokkers die op het event zouden vechten, begreep. "Het waren 48 moeilijke uren", sprak Hearn. "Eenieder hier keek uit naar het evenement. Het publiek wilde het graag zien en was erg geïnteresseerd, zeker omdat de hoofdpartij zo veel geschiedenis met zich meedraagt."

Streep erdoor
Toch gaat het event niet door: het spektakel krijgt een nieuwe datum. "Helaas moeten we meedelen dat het officieel is afgelast. We waren wanhopig aan het kijken of we het door konden laten gaan, maar in het belang van de sport en haar beoefenaars kwamen we tot de conclusie dat dit de beste beslissing is."

Ook gaf Hearn aan dat Benn nog niet geschorst is, een soort van 'hangende het onderzoek' naar zijn dopingovertreding. "Wij wachten verdere communicatie wat dat aangaat af", vervolgde Hearn, die ook enkele berichtgevingen in de media tegen wilde spreken. "Wij hebben enkel gehandeld vanuit het belang van alle vechters, fans en de sport", aldus de promotor.

Geen winnaars
Collega-promotor Kalle Sauerland, die kort gezegd de partijen voor Eubank jr. kortsluit, benadrukte zijn teleurstelling in een kort zegje. "Chris baalt ook enorm", aldus Sauerland. "Hij was op gewicht, en had er net als iedereen ongelooflijk veel zin in. Het is voor een bokser niet alleen een gevecht, maar een heel (trainings)kamp. Dat laatste is hen allen ontnomen, om een reden die gezien de regels niet te accepteren valt."

Hearn liet weten dat supporters die tickets en dergelijke hadden aangeschaft, erop kunnen rekenen dat zij hun geld terugkrijgen. Er is nog geen nieuwe datum voor het event gecommuniceerd.