🎥 | Deze Nederlandse kickbokser (met dwerggroei) is op weg naar de internationale top

30 maart 2020

Wopke Booijen is hard op weg naar de internationale top in het kickboksen. Een geweldige prestatie natuurlijk, maar er zit een heel verhaal achter Booijen. De 23-jarige vechtmachine is geboren met dwerggroei, maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn droom na te jagen. VICE Sports maakte een mooie documentaire.


"Ik neem deze sport heel serieus en wil een voorbeeld zijn voor andere mensen zoals ik. Als je een droom hebt, dan moet je daarvoor gaan en je niets aantrekken van andere mensen. Als mensen naar de wedstrijd komen om te kunnen lachen, dan zal ik ze laten zien dat ik een goede vechter ben", sprak Booijen.

Trip naar Parijs
Booijen mocht zichzelf onlangs de winnaar noemen van de 1e Europese kickbokswedstrijd voor mensen dwerggroei. In de documentaire volgt VICE de Nederlander op weg naar zijn 2e wedstrijd ooit, in Parijs. Daar vecht hij tegen de Franse kickbockser Mini Gang.

"Wij vinden het inspirerend hoe Wopke leeft voor zijn sport. Wopke vecht zich letterlijk door vooroordelen over mensen met achondroplasie (dwerggroei, red.) heen. De documentaire laat de weg van Wopke naar de ring zien, in de keiharde vechtsportwereld, met bloed, zweet en tranen", vertelde Sam van Raalte, editor in chief van VICE Sports.