🥊 | Dillian Whyte weet het: ‘Als ik tegen Deontay Wilder vecht, schijt hij z’n broek vol’

27 februari 2020

De Engelse topbokser Dillian Whyte wil, ook al staat er geen titel op het spel, hoe dan ook tegen Deontay Wilder vechten. Volgens Whyte schijt Wilder heel zijn broek vol als beiden tegenover elkaar staan in de ring.


De 31-jarige Whyte moest hardop lachen toen Wilder een pak slaag kreeg van Fury. Vorig weekend ging de 34-jarige Wilder 2 keer neer tegen de 3 jaar jongere Fury en dat kostte hem de WBC-titel bij de zwaargewichten.

Slopen
Whyte en Wilder daarentegen roepen al jaren over een weer wat dingen naar elkaar en willen maar wat graag tegen elkaar vechten. Een echte 'grudge match', dus. "Ik wil tegen Deontay", zei Whyte tegen iFL TV. "Morgen, overmorgen... het maakt me niet uit. Ook niet of het wel of niet voor een belt is. Wilder heeft praatjes en smoesjes, klaar. Echt een grappenmaker."

Whyte wil hem gewoon slopen, da's duidelijk. "Ik wil tegen hem vechten en hem dan laten zien wat geweld brengen is. Fury heeft laten zien wat ik al jaren roep: als je je op Wilder instelt, hem aanpakt en het liefst een beetje ruw, dan versla je hem. Hij is een pestvent, een stierenvechter die rondjes rent. Ik houd van stierenvechters."

Poep
Sowieso had Whyte lovende woorden over voor Fury. "Tyson gaf Wilder wat lekkere bodyshots, daarom ging hij neer. Als ik dat bij Wilder doe, schijt hij heel zijn broek vol." Whyte heeft dat een keer letterlijk van dichtbij meegemaakt. "Ik ging naar Battersea's ABC-show. Iemand kreeg een linkerhoek op zijn lijf en plop: broek vol. Ik kon het niet geloven. Deontay moet aan het laxeermiddel."