Dit zijn de 5 rijkste UFC-vechters ter wereld

27 november 2021

Sportnieuws.nl deed laatst een onderzoekje naar wat jullie de zwaarste sporten vinden. Vechtsport werd vaak genoemd. En terecht: boksers, kickboksers, MMA-vechters en andere knokkers zetten hun lijf en leden op het spel, en moeten pijn verduren die bij pakweg tennissers, voetballers en darters niet voorkomen.


Ook behoren 's werelds beste vechtsporters gelijk tot 's werelds rijkste atleten. We zetten de 5 rijkste UFC-vechters op een rij. Waarom UFC? Omdat het in 1993 opgerichte Ultimate Fighting Championship gezien kan worden als de Champions League van de MMA: daar zit het grote geld.

5: Brock Lesnar
Voor deze lijst maakt het niet uit of een knokker al zijn hele leven bij de UFC zit, als hij maar ooit bij die bond vocht. Brock Lesnar was bijvoorbeeld ook verbonden aan NFL en WWE.

Volgens Essentialy Sports heeft Lesnar een totale nettowaarde van 28 miljoen dollar.

4: Georges St-Pierre
Georges St-Pierre is opgenomen in de Hall of Fame van UFC. Alleen al bij die bond pakte hij 7 miljoen dollar. 'Rush' is ook een acteur en heeft grote sponsors als Coca-Cola en Reebok. Zijn vermogen is 30 miljoen dollar.

3: Khabib Nurmagomedov
Khabib Nurmagomedov ging in 2020 met pensioen, maar als het puur om geld ging, had-ie al eerder kunnen stoppen. 'The Eagle' is een echte grootverdiener. Zijn laatste gevecht leverde bijvoorbeeld 6 miljoen op.

Inmiddels onderneemt hij van alles, bijvoorbeeld met zijn bond Eagle Fighting Championship. Ook bemoeit hij zich met cryptomunten. Nurmagomedov beschikt over zo'n 40 miljoen dollar.

2: Rorion Gracie
De Braziliaanse jiujitsu-specialist is een medeoprichter van UFC. Daarnaast geeft hij les in MMA en schrijft hij boeken over vechtsport en voeding.

Ja, Gracie is geen professionele vechter geweest, maar we kunnen niet doen alsof hij niks met UFC heeft te maken. Celebrity Net Worth schat hem in op 50 miljoen dollar.

1: Conor McGregor
Who else? Notorious weet hoe hij hype moet opwekken en vechtsport in de spotlights moet plaatsen. Zijn nettowaarde is 200 miljoen dollar.

Forbes ziet hem zelfs als bestbetaalde atleet ter wereld. Zijn UFC-gevechten leverden de Ier 25 miljoen dollar op.