Europese boksbonden eisen actie van AIBA om boksen olympisch te houden

10 oktober 2018

AFP

25 Europese boksbonden eisen dat de internationale boksfederatie AIBA snel wat doet om het boksen op het olympische programma in Tokio te houden. De bonden hebben na een vergadering in Rome een gezamenlijke verklaring opgesteld om AIBA te dwingen tot actie.


Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vindt dat het een zooitje is bij het AIBA en gaf de federatie een laatste waarschuwing.

Olympische erkenning
Er zouden allerlei problemen zijn op het gebied van bestuur, financiën en antidopingbeleid. Als het AIBA dat niet snel heeft opgelost verliezen ze hun olympische erkenning en mogen ze dus niet meedoen aan de spelen.

Het moet beter
De federatie heeft tot 2 en 3 november de tijd om alle problemen op te lossen. Dan moet het bestuur tijdens een congres in Moskou laten zien dat het beter gaat.

Eisen
De Europese bonden willen dat de AIBA nu helemaal doet wat het IOC van ze heeft gevraagd. Ook willen de Europese landen inzicht in de financiële situatie, op tijd inzage in voorgestelde statutenwijzigingen en een open en eerlijk verkiezingsproces van de nieuwe voorzitter.