‘Fight Island’ komt er echt: UFC vindt geschikt eiland voor gevechten in juli

10 juni 2020

AP

De UFC en baas Dana White wilden in coronatijden creatief zijn met gevechten en White sprak dan al vroeg over een ‘Fight Island’, een gevecht op een eiland. De vechtsportorganisatie heeft een geschikte plek gevonden: het kunstmatige Yas Island voor de kust van Abu Dhabi.


Yas Island is een onder toeristen beroemde locatie, maar het eiland wordt in juli dus omgedoopt tot ‘Fight Island’. Het eiland is in de sport ook bekend van de Ronde van Abu Dhabi en het Yas Marina-circuit, waar de Grand Prix van Abu Dhabi wordt verreden. Op 11, 15, 18 en 25 juli pakt de UFC uit met shows.

Trainen op het strand
Het idee ontstond middenin de coronapandemie die in 1e instantie ook de UFC aan banden legde. Met een privé-eiland zouden gevechten veel makkelijker georganiseerd kunnen worden. White vertelde aan ESPN dat het eiland voorzien is van een octagon, hotels en restaurants. Daarom kunnen sporters en hun (privé)entourage gewoon op het eiland blijven. Op het strand komt een octagon waar vechters kunnen trainen.

Alweer een tijdje bezig
Overigens is de UFC alweer een tijd bezig. De vechtsport keerde terug met 3 avonden in Jacksonville in Florida zonder publiek. Sindsdien is er ook op 2 avonden in Las Vegas gevochten en staan er nog meer shows op het programma in het vervolg van juni. Bij alle evenementen en ook op Yas Island zijn er nog geen fans welkom.