🥊 | Francis Ngannou en Dana White ruziën over UFC: ‘Wat heb jij tegen mij?’

21 mei 2023

Getty Images
Ngannou-White

UFC-baas Dana White en oud-zwaargewicht-kampioen Francis Ngannou zullen waarschijnlijk geen vrienden meer worden, zo ver is duidelijk. De vechter uit Kameroen weigerde dit jaar een contract bij de vechtorganisatie en tekende uiteindelijk bij de Professional Fighters League (PFL). Dit zit de UFC-baas nog steeds niet lekker, waardoor de 2 blijven bekvechten.


'Wat is jouw probleem met mij', begint Ngannou aan zijn relaas op Twitter. 'Ik was klaar met mijn contract en heb een nieuwe verbintenis bij jullie afgewezen. Jullie hebben mij er niet uitgezet. Dat ik geen risico's zou nemen is ook niks van waar. Waarom zou ik anders mijn titel verdedigen?'

PFL
Ngannou pakte in de UFC het kampioenschap tegen Stipe Miocic en verdedigde daarna succesvol zijn belt tegen Cyril Gane. Deze week maakte hij bekend dat hij voor de PFL gaat vechten en daar president van de Afrikaanse tak van het bedrijf wordt. In de UFC werd Jon Jones daarna kampioen van de vacante titel, aangezien Ngannou er niet uit kwam in de contractgesprekken met de UFC.