Furieuze Fury: ‘Ze hebben me de grootste comeback in de geschiedenis afgenomen’

3 december 2018

Getty Images

Veel boksliefhebbers konden hun ogen niet geloven. Dat het gevecht om de wereldtitel bij de zwaargewichten tussen Deontay Wilder en Tyson Fury eindigde in een gelijkspel kon bijna niemand geloven. Fury zelf vertelt nu dat hij verbijsterd was nadat de uitslag van de 3e scheidsrechter bekend werd gemaakt.


Tyson Fury leek lang de bovenliggende partij te zijn in Los Angeles, maar belandde wel 2 keer tegen het canvas. Het woord ‘opgeven’ staat echter niet in het woordenboek van de 30-jarige Brit. Fury veerde in de laatste ronde op en beëindigde de wedstrijd ook. Zonder knock-out.

Gelijkspel voor de feniks
“Het was als een feniks die uit zijn as herrees”, beschreef Fury dat moment. Maar de ene scheidsrechter wees Wilder aan als winnaar, de andere koos voor Fury. Een 3e scheidsrechter moest voor de beslissing zorgen, maar die kwam uit op een gelijkspel.

Gigantisch gevecht voorkomen
Fury: “Mijn gevoel? Het was een ramp. Wanneer ze zeiden dat het een gelijkspel werd, kon ik niet geloven wat ik hoorde. Ik probeerde mijn vrienden en mijn team te kalmeren. Het laatste dat ik wilde was dat er een immens gevecht of een gigantische rel zou uitbreken in het publiek. Dat had kunnen gebeuren als ik de situatie niet in de hand had gehouden.”

Comeback afgenomen
Toch is de Brit zelfverzekerd en kent hij zichzelf de overwinning toe. "Ik kan niet in woorden beschrijven hoe hard ik hier voor heb gewerkt. We weten allemaal dat ik gewonnen heb. Iedereen die het gevecht heeft gezien, weet dat ik won. (...) Ze hebben me de grootste comeback in de boksgeschiedenis afgenomen. Ik ga daar verder niet boos om zijn, maar ik ben teleurgesteld.”