Fury maakt in april rentree en rekent op 3 grote duels

12 oktober 2017

Pro Shots / Witters

De voormalig wereldkampioen boksen Tyson Fury is al druk bezig met zijn comeback. De 29-jarige zwaargewicht keert in april terug en verwacht in het zelfde jaar nog 3 grote wedstrijden te boksen.


"Ik ga ervoor zorgen dat ik er dan klaar voor ben. In de zomer en aan het eind van 2018 volgen er opnieuw geweldige duels", liet hij op sociale media weten.

Voor het zover is moet Fury wel nog een licentie krijgen. Die werd vorig jaar ingetrokken door de Britse boksbond, omdat er mogelijk sprake was van overtredingen van het dopingreglement. Er is nog altijd geen uitspraak gedaan in die zaak. Fury maakte onlangs juist bekend dat hij geen aanvraag wil indienen voor een nieuwe licentie.

Fury heeft na zijn sensationele puntenzege in november 2015 op de Oekraïner Vladimir Klitsjko niet meer gebokst. Hij veroverde met die triomf de wereldtitels van de IBF, WBO en WBA, die hij nadien echter moest inleveren. Fury meldde zich twee keer af voor een revanchepartij. Hij gaf vorig jaar toe in een interview met Rolling Stone dat hij depressief was en cocaïne gebruikte.
reacties
ReageerReageer op dit bericht