Gegard Mousasi verdedigt titel op Bellator 214

20 november 2018

AFP

Kort geleden stond Gegard Mousasi nog in de kooi tegenover Rory MacDonald die hij volledig tot moes sloeg, dit was zijn 8e zege op rij. Op 26 januari zal de Leidse vechter zijn middengewicht-titel verdedigen tegen de ongeslagen Rafael Lovato Jr. tijdens Bellator 214.


Mousasi maakte na zijn laatste overwinning bekend dat hij in 2019 wil stoppen. De vechter heeft nog wel een grote wens voor hij na 3 partijen ermee stopt, namelijk vechten voor eigen publiek. De gesprekken om Bellator naar Nederland te halen lopen al, wie weet komt zijn wens nog uit.

Levensgevaarlijk
Maar eerst zijn titel verdedigen tegen de ongeslagen en levensgevaarlijke Rafael. De BJJ-kampioen maakte in 2014 de overstap naar MMA. In zijn vlekkeloze Bellator carrière heeft hij 6 van zijn 9 gevechten weten te winnen op overgave en 2 op (technische) knock-out. Zijn laatste tegenstander, John Salter, liet hij afkloppen door de legendarische Rear-Naked Choke en in het gevecht daarvoor won Lovato Jr. wederom op overgave door een armklem.

Alhoewel het verschil in MMA-ervaring enorm groot is, is het niet de minste tegenstander voor de Leidenaar. Met 45 gewonnen partijen waarvan 12 op overgave en 26 op (technische) knock-out is Mousasi wel net zo gevaarlijk als de zwarte band BJJ-vechter.