Getransformeerde Andy Ruiz gaat de ring in tegen ‘veteraan’ Chris Arreola

2 maart 2021

ANP
Andy ruiz arreola

Andy Ruiz Jr. is klaar voor zijn eerste gevecht sinds hij verloor van Anthony Joshua tijdens hun herkansing in december 2019. De Amerikaans-Mexicaanse voormalig bokskampioen treft veteraan Chris Arreola op 24 april, op een nog nader te bepalen locatie.


In juni 2019 zorgde Ruiz Jr voor een van de grootste schokken in de bokswereld toen hij Joshua het eerste verlies uit diens loopbaan wist toe te dienen. In de herkansing die slechts enkele maanden later plaatsvond, verloor Ruiz. Daarna werd het stil rondom de voormalige kampioen. Wel werkte hij aan een comeback.

Transformatie
Zo maakte de stevig gebouwde Ruiz een flinke transformatie door en trainde hij zich een weg naar een iets gespierder lichaam. Ruiz gelooft dan ook dat naast zijn leeftijd (31) ten opzichte van die van Arreola (39), zijn nieuwe fysieke conditie een voordeel zal zijn.

Palmares Arreola
Arreola, ondertussen, leed in augustus vorig jaar een verlies tegen Adam Kownacki. Arreola heeft 3 keer gestreden voor de WBC-zwaargewicht titel maar wist deze niet te veroveren. Wel won hij in 2010 de WBC FECOMBOX-zwaargewichttitel en heeft hij meerdere wereldtitels op zijn palmares.