Gevecht Badr-Rico is uitverkocht, 10.000 Nederlanders hebben ticket

18 november 2016

ANP

Het 'kickboksgevecht van de eeuw tussen wereldkampioen Rico Verhoeven en Badr Hari op 10 december in de König-Pilsener-Arena in het Duitse Oberhausen, is uitverkocht. Van de 12.000 kaarten zijn er ruim 10.000 verkocht aan Nederlandse fans. Dat meldt het organiserende Glory, dat beide sporters tegenover elkaar heeft gezet in een gevecht dat vooral om de eer gaat.


De beste
Badr (bijna 32 jaar) was ooit de beste kickbokser ter wereld, maar zijn titels liggen alweer een jaar of 7 achter hem. Rico Verhoeven (27) is al sinds 2013 de beste ter wereld, maar weet dat hij eerst 'kickbokslegende' Badr moet verslaan om echt als 'de beste' te worden gezien.

Marokkaanse fans
Twaalfduizend toeschouwers zullen het gevecht bijwonen. Ruim 10.000 kaarten zijn verkocht aan Nederlanders. Onbekend is hoeveel Marokkaanse supporters Badr 'meeneemt', uit Nederland of uit Marokko. Bij de persconferentie 2 weken geleden liet hij doorschemeren dat 'men nog verrast zal worden door de enorme hoeveelheid Marokkaanse fans die voor hem zullen komen'.

Wie niet naar Oberhausen gaat, kan het gevecht ook live zien op Ziggo Sport. Vanaf 21.45 uur, gepresenteerd door Jack van Gelder, zendt Ziggo 4 gevechten uit waarvan Badr vs Rico als laatste.