Glory-debutant Jos van Belzen slaat Belg genadeloos KO in ‘thuiswedstrijd’ (video’s)

17 mei 2019

Kickbokser Jos van Belzen kende een spetterend debuut bij vechtorganisatie Glory. Tijdens Glory 65 in Utrecht versloeg de vechter uit IJmuiden de Belg Percy De Maeyer na een kiezelharde rechtse directe in de 1e ronde.


Het was niet de 1e keer dat De Maeyer naar de grond ging, aangezien Van Belzen domineerde en hem al 2 keer eerder tegen de vlakte werkte.

Net op het moment dat De Maeyer naar voren bewoog om Van Belzen met links een flinke trap te verkopen, sloeg de debutant toe. De Maeyer ging kansloos naar het canvas waardoor de zege voor Van Belzen in de lightweight divisie binnen was.

In de gaten houden
Van Belzen is met recht een talent te noemen, want hij vecht nog niet heel lang op het hoogste niveau. Toch heeft hij al wel veel indruk gemaakt: Van Belzen won onder anderen zijn partij voor het WFL Lightweight toernooi tegen Romano Duin. Van Belzen vocht onder anderen in China en won daar en stond daar in maart tijdens het Rings gala tegenover Cedric de Braekeniet. Ook De Braekeniet werd verslagen via een verwoestende KO in de 1e ronde.