GLORY zwaargewichttoernooi in Rotterdam: ‘Het is slopen of gesloopt worden’

30 november 2018

GLORY

Het 8-mans zwaargewichttoernooi op zaterdag 8 december tijdens GLORY 62 in Rotterdam Ahoy gaat vuur brengen. Vrijdagavond werd de loting bekendgemaakt en daar kwamen behoorlijk lekkere potjes uit.


De partij tussen Junior Tafa en Jamal Ben Saddik is 1 van die lekkere potjes. Hoe de vechters op de loting reageerden maakte al duidelijk waarom. Beide zwaargewichten zijn ware sloopkanonnen die geen stap achteruit zullen doen.

Slopen 
De Australische vechter Junior Tafa droomde letterlijk van dit gevecht. Helemaal in zijn nopjes vertelt Tafa aan Mixfight.com dat hij afgelopen week al had gedroomd dat Jamal zijn tegenstander zou worden. Waarom hij voor ‘The Goliath’ koos? Omdat het dan sowieso een knalpartij wordt. “We gaan het ook niet op punten laten aankomen. Binnen 1 ronde valt de knock-out. Het is slopen of gesloopt worden.”

Vuur
Jamal Ben Saddik daagde in september nog Badr Hari uit, maar eerst moet hij even dit toernooi vechten. De ultieme manier om te bewijzen dat hij fitter is dan ooit na de kritiek op zijn conditie tijdens het gevecht tegen Rico Verhoeven. Het publiek mag volgens Ben Saddik veel vuur verwachten. Kleine tip voor Junior van Jamal: “Handen hoog houden, anders is het snel afgelopen!”

Mr. Toernooi
Niet alleen deze partij is er eentje om naar uit te kijken. Grote kans dat Benjamin ‘Mr. Gentleman’ Adegbuyi zijn tegenstander in de eerste ronde uitschakelt, dit zou namelijk niet de eerste keer zijn. De Roemeense zwaargewicht heeft al 3(!) toernooien bij GLORY gewonnen en is er zeker van deze ook op zijn naam te zetten. “Ik zie geen gevaarlijke vechters omdat ik zeker ben van mijn eigen kunnen. Ik ben er zeker van dat ik dit toernooi ook weer win en dan kan GLORY niet meer om mij heen”, zegt Benjamin. Als hij dit toernooi op zijn naam zet kan GLORY niet anders dan hem een title shot met Verhoeven geven.

Goed gelovig
Natuurlijk is ‘Mr. Gentleman’ niet de enige die zeker van zijn zaak is. Ook Guto Inocente gelooft erin dat hij met de winst ervandoor gaat. Dat het toernooi een goede test is voor alle vechters is zeker, maar dit maakt voor Inocente niets uit. “Ik voel me goed en ik voel dat het mijn tijd is. Ik zal iedereen verslaan”, zegt de vechter die Rico Verhoeven in september niet kon verslaan tijdens GLORY 59 in de Johan Cruijff Arena.