Heftig! Australisch bokstalent (27) overlijdt tijdens training

10 november 2019

getty images

In Australië is geschokt gereageerd op de plotselinge dood van een van de grootste bokstalenten van het land. De 27-jarige Dwight Richie overleed tijdens een training in Melbourne. Ritchie’s promotor heeft de dood van de bokser bevestigd in een Facebook-bericht.


,,Met grote droefheid en ongeloof moet ik jullie meedelen dat vechtcowboy Dwight Ritchie vandaag helaas is overleden, terwijl hij bezig was met iets waar hij met heel zijn hart van hield”, schreef Jake Ellis. ,,Als promotor en vriend van Dwight is het ondraaglijk om dit tragische nieuws te moeten accepteren.’'

Het Australische bokstalent vocht in augustus zijn laatste partij tegen Tim Tszyu, de zoon van voormalig wereldkampioen Kostya Tszyu, voor de IBF Australische super weltergewicht titel in Sydney. Hij verloor het gevecht met unanieme stemmen, maar zou volgende maand in de ring terugkeren voor een gevecht in het licht-middengewicht tegen Tommy Browne.

De Daily Telegraph van Sydney meldt dat Richie, die 19 overwinningen en 2 nederlagen achter zijn naam had staan, instortte toen hij zaterdag met een andere bokser in Melbourne aan het sparren was. Pogingen om hem te reanimeren bleken vergeefs.
Geschokte reacties
Ritchie laat 3 kinderen achter. Zijn dood leidde tot een stroom aan geschokte reacties van andere boksers op sociale media. ‘Vandaag hebben we een medestrijder verloren’, schreef de Australische professional en Olympische bokser Luke Jackson op Twitter.