Holzken kent heerlijk debuut in Azië en sloopt tegenstander tijdens ONE Championship

17 november 2018

REUTERS

Nicky Holzken heeft zaterdag in Jakarta zijn debuut gemaakt in de Aziatische ONE Championship en begon daarin uitstekend. Na 1,5 ronde sloeg de Helmondse Holzken zijn tegenstander al knock-out.


Na een aftastend begin besloot Holzken het heft in eigen hand te nemen. Holzken trapte tegenstander Cosmo Alexandre met zijn linkerbeen naar de grond. De 1e knock-down was daardoor een feit. Een paar seconden later ging Holzken keihard verder, waardoor Alexandre opnieuw naar de grond moest.

Na een duidelijke winst van de 1e ronde leek het niet lang voordat de knock-out een feit was. Spoiler alert: die kwam er ook. Halverwege de 2e ronde sloeg Holzken toe. Alexandre probeerde het nog met wat theater, maar een combinatie van de Helmonder was hem te veel. Op K-O trok Holzken de 1e wedstrijd in Azië naar hem toe.

Overstap
De Helmonder tekende onlangs een van zijn ‘grootste contracten ooit’ bij ONE Championship, nadat hij jaren bij Glory onder contract stond. Holzken vocht zijn laatste partij vorig jaar op 8 december, hij verloor toen van Alim Nabiyev. Ook al omdat hij niet lekker meer in zijn vel zat.