Indonesische bokser onder vuur na te makkelijke KO door ‘spookstoot’ (video)

5 augustus 2018

De Indonesische bokser Stevie Ongen Ferdinandus ligt sinds dit weekend nogal onder vuur. De 37-jarige vechter wordt beschuldigd van valsspelen: in het gevecht tegen Tim Tszyu zou hij te makkelijk naar de grond zijn gegaan na een spookstoot. Critici spreken zelfs van een afgesproken wedstrijd.


Op de beelden is te zien dat Ferdinandus na nog geen 1 minuut vechten al neer gaat. Dat is opmerkelijk, want Tszyu maakte op het moment van de KO nauwelijks contact.

Makkelijk verdiend
Voor Tszyu, de zoon van lichtgewicht-kampioen Kosta, maakte het weinig uit. Hij bracht zijn record naar 10-0 en hield zijn WBC-belt in het Asian Boxing Council Continental competitie, al zal er niet lang nagepraat worden over de winst van de 23-jarige.

Kriti-KO
Ferdinandus ging op zijn beurt neer en weigerde het gevecht na de 8 tellen af te maken. Herhalingen lieten zien dat hij nauwelijks werd geraakt op het moment van contact, wat bij veel volgers en liefhebbers tot een storm van kritiek leidde. "Hij werd niet eens geraakt, wat een schande voor de sport is Ferdinandus!"