Indrukwekkende video van bokslegende Mike Tyson (53): ‘Ik ben terug!’

12 mei 2020

REUTERS

'Ik ben terug!', schreeuwt Mike Tyon in de camera aan het einde van een video waarin de 53-jarige Amerikaan laat zien dat hij nog altijd over indrukwekkende bokskwaliteiten beschikt. Tyson trok vorige week al de aandacht van de bokswereld, door een video op Instagram te zetten van een trainingspartijtje. De Amerikaan maakt daarin indruk met zijn snelheid en harde stoten.


Tyson geldt als 1 van de beste boksers ooit. Hij is de enige die tegelijkertijd de wereldtitels bij de zwaargewichten van de WBA, WBC en IBF in bezit had en ze ook nog wist te verdedigen voor een 2e keer. ‘Iron Mike’ won 50 van zijn 58 partijen als profbokser. Hij is niet alleen bekend vanwege zijn bokskwaliteiten, maar ook omdat hij in 1997 tijdens een gevecht een stuk uit het oor van tegenstander Evander Holyfield beet. Tyson zat ook jaren in de gevangenis vanwege verkrachting.

Rematch tegen Holyfield
De Amerikaan hint nu op Instagram op een comeback, iets wat andere topboksers als Floyd Mayweather en Manny Pacquiao de afgelopen jaren ook al deden. Mogelijk stapt Tyson weer de ring in voor een benefietgevecht, om geld op te halen voor een goed doel in deze coronacrisis. Amerikaanse media denken aan een ‘rematch’ met Holyfield.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@miketyson) op