Dit is de beste bokser van de Eindhoven Box Cup: ‘Ik hou meer van de ring dan van mijn eigen huis’ (video)

15 oktober 2018

Hamza Mehmood werd zondag verkozen tot de beste bokser van de Eindhoven Box Cup. De bokser uit Groot-Brittannië won goud in de categorie tot 52 kilogram. Hij versloeg in het Van der Valk Hotel in Eindhoven Mungun-Erdene Gandulam uit Mongolië. Sportnieuws sprak met Hamza Mehmood na afloop van zijn partij.


"Een gouden medaille ja", zo begint Hamza Mehmood. "Het was een lastig gevecht. Ik heb alles gegeven en kreeg de gouden medaille. Ik ben dus erg blij."

Hoe heb jij de Eindhoven Box Cup ervaren?
"Het was geweldig. Ik kwam er een paar maanden geleden achter dat ik hier kon boksen. Het is mijn eerste Major League toernooi. Mooi dat ik dan al goud kan pakken."

Wat zijn je doelen?
"Vorig jaar was een groots jaar voor mij. Ik werd kampioen van Groot-Brittannië in mijn eerste jaar. Ik heb interlands mogen boksen voor mijn land en we pakten zilver. En ik heb bovendien de King of the Ring in Zweden gewonnen. Het zou mooi zijn als ik dat dit jaar weer kan doen. Ik wil steeds beter worden en vaker uitkomen voor mijn land."

Waarom hou je zoveel van boksen?
"Ik begon met boksen toen ik 6 jaar oud was. Ik heb hard gewerkt en nu kan ik niet meer terug. Ik heb er plezier in. Iedere keer als ik de ring instap voel ik dat ik er meer van hou om daar te zijn dan in mijn eigen huis. Ik voel me meer thuis in de ring dan thuis."

En vind je Eindhoven ook een beetje leuk?
"Ik hou van Eindhoven. Prachtige stad, leuke mensen. De Eindhoven Boxing Cup is erg goed georganiseerd en ik kom volgend jaar zeker terug. Ik kan niet wachten."
Robert Hüsken
Edele redacteur volgt de paardensport, (Duits) voetbal, handbal en eigenlijk alle andere sporten ook. Watcher RB Leipzig. Schrijft in galop!