Jaraya popelt om GLORY-fans te laten genieten: ‘Vaak gedacht dat ik een tijdmachine wilde’

20 december 2019

Dit bericht bekijken op Instagram

21.12.19 Collision II 🇲🇦🇲🇦🇲🇦

Een bericht gedeeld door Mohammed Jaraya (@officialjaraya) op

Naast Rico Verhoeven tegen Badr Hari zijn er tijdens GLORY Collision 2 nog genoeg andere gevechten. 1 daarvan is die tussen Mohammed Jaraya en Massaro Glunder. Sportnieuws.nl sprak met die eerste over oorlog maken, druk en spanning.


Lees ook: Verhoeven houdt het niet meer: 'Sta op ontploffen'

De 23-jarige Jaraya loopt ontspannen rond op de dag van de weging en staredown. "Dat zegt genoeg over mijn voorbereiding. Die was top, en dat 3 a 4 maanden lang." Met de Bosschenaar gaat alles lekker, benadrukt hij. "Het trainen ging heerlijk, het dieet volgen ook en bovendien: ik heb het gewicht gehaald, dus dat is altijd goed." Ook Jaraya kon niet wachten tot dit vechtweekend. "Man… de afgelopen maand dacht ik vaak ‘had ik maar een tijdmachine’."

Geen extra druk 
Ondanks dat hij zijn vorige 2 partijen bij GLORY verloor (van Murthel Groenhart en Stoyan Koprivienski, red.) voelt Jaraya geen extra druk om te winnen. "Dat gevoel heb ik toch wel, altijd al. Ik moet altijd winnen. Die drang achtervolgt mij altijd." Dat zijn gevecht tegen Koprivienski niet liep zoals gehoopt, heeft hij achter zich gelaten. Jaraya moest stoppen op advies van de dokter. "Ik heb die partij met pech verloren. Ik was aan de winnende hand, helaas. Het is geweest: zaterdag ga ik opnieuw voor de winst."

Nu hij op gewicht is - en in principe alles mag eten wat hij wil - doet Jaraya rustig aan. ,,Wel lekker eten natuurlijk, niet overdreven. Verder ga ik een beetje chillen. Ontspanning is goed en relaxen ook. Zaterdag is het oorlog. Bloed, krakend bot… alles. Het publiek wordt de grote winnaar, geloof mij maar."