🎥 | Jarige Overeem zegeviert in UFC en schrijft geschiedenis

17 mei 2020

Alistair Overeem is in de nacht van zaterdag op zondag de 2e vechter in de UFC na Aleksei Oleinik geworden die in 4 decennia MMA-gevechten won. Op technische knock-out won hij dit keer, uiteraard voor lege tribunes, van Walt Harris.


Het was alweer het 3e UFC-evenement deze week in Jacksonville. Het gevecht van Overeem was zelfs de ‘main card’ en even leek het een bittere pil te worden voor de man die voor het eerst in de octagon stond sinds zijn stiefdochter werd ontvoerd en vermoord eind vorig jaar. Hij liep in de 1e ronde een flinke hoofdwond op, ging neer en leek op weg naar de slachtbank, maar Overeem herpakte zich knap in het 2e bedrijf met een hoge trap en een paar slagen en won uiteindelijk op technische knock-out van de Amerikaan Harris.

Laatste fase carrière
Het was voor Overeem op meerdere manieren een memorabele avond. De Nederlander werd in de nacht na zijn gevecht 40 jaar én hij vestigde zich in de geschiedenisboeken naast Oleinik met overwinningen in MMA-gevechten in 4 verschillende decennia (’90, ’00, ’10 en ’20). Voor Overeem tellen nu nog 2 dingen: een laatste gooi naar een wereldtitel en een goede afsluiting van zijn carrière. Dat zei hij na afloop voor de camera van de UFC. "Ik wil nog een poging doen voor een wereldtitel en ik wil mijn carrière goed afsliten. Ik ben 40 en ga officieel de laatste fase van mijn carrière in. Daarin gaat het ook om genieten. En dat heb ik vandaag gedaan, ik kreeg er energie van.”