Jean-Claude Van Damme (57) laat MMA-vechter naar tanden rapen tijdens training (video)

7 januari 2018

Hij is inmiddels 57 jaar oud, maar de Belgische acteur Jean-Claude Van Damme kan nog altijd een aardig potje knokken. Dat weet de bekende MMA’er Cody Garbrandt inmiddels ook, na het zien van deze beelden.


De 26-jarige Amerikaan genoot van zijn vrije tijd nadat hij zijn UFC-titel bij de bantamgewichten heeft verloren aan TJ Dillashaw. Op uitnodiging van 'The Muscles from Brussels' besloten Van Damme en Garbrandt samen te trainen, maar die training verliep niet helemaal oké!

Bots!
Garbrandt en ‘JCVD’ stretchten eerst wat en begonnen dan wat trappen uit te delen. Van Damme toonde dat hij ook op zijn leeftijd nog lenig is, volgens Garbrandt misschien wel té lenig. Garbrandt kreeg een keiharde highkick van Van Damme vol in zijn giechel. Een pijnlijke schreeuw van Garbrandt volgde: hij zou zelfs enkele tanden verloren zijn. Ook kwamen er direct emotionele excuses van de legendarische acteur.

Janken
"Ik was kwaad", zei Garbrandt achteraf over het voorval. "Ik wilde hem een klap verkopen, maar wat kon ik doen? Ik stond tegenover de grote Jean-Claude Van Damme. Hij viel op zijn knieën en begon te janken. Hij bood zijn excuses aan en voelde zich erg schuldig, maar ik had hem niets te zeggen."

Leuk geintje
Garbrandt wilde erger voorkomen en ging pleite. "Ik verliet de ring, de fitnesszaal en zei niks meer. Achteraf vertelde iemand me nog dat hij het echt niet met opzet deed, maar dat geloof ik niet. Van Damme deelt al minstens vijftig jaar dergelijke trappen uit, hij weet echt wel wanneer het raak zal zijn en wanneer niet." Moet deze MMA'er ergens tegen kunnen of heeft hij gelijk?