Jon Jones verslaat Alexander Gustafsson via TKO (video)

30 december 2018

Na al het gezeik vocht Jon 'Bones' Jones afgelopen nacht tegen de Zweedse Alexander Gustafsson in Los Angeles tijdens UFC 232. De vrijgekomen Light Heavyweight-titel stond op het spel. Jones sluit 2018 mooi af en wint de titel via een technische knock-out.


Deze titel won Jones al meerdere malen, maar moest deze ook steeds weer afstaan. Dit was wegens diverse voorvallen zoals na een ongeval de plaats verlaten en het falen van een dopingtest.

Controversiële uitslag
De laatste keer dat Jon en Alexander tegenover elkaar stonden duurde het gevecht 5 rondes lang. Na een regelrechte oorlog gaf de jury unaniem de winst aan Jones, maar daar was niet iedereen het mee eens. Nu zorgde Jon ervoor dat niemand meer kon twijfelen.

Ground-and-pound
In de 1e ronde probeerde 'Bones' een aantal takedowns te plaatsen die Gustafsson verdedigde, toch domineerde Jones deze ronde met harde trappen. In de 2e ronde worden vooral stoten en trappen uitgewisseld. Ook deze ronde is weer voor Jon.

In de 3e ronde lukt het Jon de Zweed naar de grond te krijgen. Na een verwoestende ground-and-pound grijpt de scheidsrechter in en stopt het gevecht. Hierdoor wint Jon 'Bones' Jones de licht zwaargewicht titel via technische knock-out.   

'Champ champ'
Deze kans greep Jones gelijk aan om Daniel Cromier uit te dagen. "Ik weet dat er iemand is die zichzelf de 'champ champ' noemt", zei Jones. "Bewijs aan de fans dat je de 'champ champ' bent. Kom eens proeven. Ik ben hier. Kom je titel terugnemen. Hij zal hier op je wachten."

Daniel Cromier reageerde op Twitter dat Jones steeds met een streepje voor begint dus daarom wint. De dopingzaak zit Cromier duidelijk hoog.

Daniel heeft aangekondigd rond zijn 40e met pensioen te gaan en dus nog tijd te hebben voor 1 gevecht. Alleen denkt ome Dana White daar anders over, volgens hem is 'DC' klaar voor nog 2-3 gevechten. Dit zal zeker een staartje krijgen!