Judoka Van 't End pakt zilver in Abu Dhabi

16:58, 02-11-2014 / Laatste Update: 07:23, 13-12-2023

ABU DHABI - Judoka Noël van 't End heeft zondag zilver gepakt bij het Grand Slamtoernooi van Abu Dhabi. De 23-jarige Nederlander verloor de finale van de klasse tot 90 kilogram op straffen van de Hongaar Krisztian Toth. Vorig jaar pakte Van 't End ook zilver in het emiraat.

Roy Meyer, vorig jaar nog goed voor zilver in Abu Dhabi, greep in de klasse boven 100 kilogram via de herkansing een bronzen medaille. De zwaargewicht versloeg in de strijd om de derde plek de als eerste geplaatste Rus Renat Saidov. Meyer kwam al snel met een waza-ari voor en hield vervolgens, ondanks drie straffen, stand.

In dezelfde gewichtsklasse als Van 't End zat het toernooi voor Guillaume Elmont er al snel op. De 33-jarige geboren Rotterdammer had in de eerste ronde een bye, maar werd in de tweede ronde gelijk uitgeschakeld. De Zwitser Ciril Grossklaus gooide Elmont al snel op zijn rug: ippon.

Bij de vrouwen slaagde Guusje Steenhuis (-78 kg) er niet in om een medaille te pakken. De judoka vocht zich via de herkansingen terug tot de strijd om brons, maar verloor daarin met een yuko verschil van de Hongaarse Abigel Joo.