Kampioen Robin van Roosmalen niet op gewicht voor titelgevecht

28 september 2018

Dit bericht bekijken op Instagram

🤫🤫🤫 #andstill #dreamchaser

Een bericht gedeeld door Robin van Roosmalen (@robinvanroosmalen) op

De vedergewicht kampioen uit Den Bosch Robin van Roosmalen was vrijdag nog niet op gewicht voor zijn titelgevecht zaterdag tegen Petchaponumrung Kiatmookao tijdens GLORY 59 in de Johan Cruijff Arena.


De partij wordt gevochten op -65 kg, lichter mag wel, zwaarder mag niet. Als een vechter niet op gewicht is, zitten daar consequenties aan verbonden.

'Weight cutting'
Van Roosmalen, die oorspronkelijk ongeveer 73kg weegt, heeft al behoorlijk moeten cutten. Hij zag er dan ook strak afgetraind en droog uit op de weging. De Bosschenaar heeft helaas het gewicht van 65kg niet gehaald en zou nu tot zaterdag de tijd krijgen om 640 gram af te vallen. Waar Van Roosmalen die 640 gram vandaan moet halen, is nog de vraag.

Titelgevecht
Mocht de regerend vedergewicht kampioen het gewicht zaterdag nog niet halen, dan zullen daar consequenties aan vastzitten volgens het GLORY-reglement. Dit kan betekenen dat van Roosmalen in het ergste geval een boete krijgt of gediskwalificeerd wordt. Het titelgevecht gaat dan in ieder geval niet door, wellicht wordt het dan een 'Superfight'.