Kickbokser Nieky Holzken definitief weg bij GLORY, gaat vechten in Azië

10 oktober 2018

ANP

Nieky Holzken heeft de deur van kickboksorganisatie GLORY definitief achter zich dichtgedaan. De populaire Brabantse vechter heeft een contract getekend bij een andere organisatie: ONE Championship. Dat meldt Omroep Brabant.


Dat de inmiddels 34-jarige Holzken weg zou gaan bij GLORY, is geen verrassing. Ooit was hij het gezicht van die organisatie, maar de laatste jaren wordt hij links en rechts ingehaald door grotere talenten. ONE Championship biedt Holzken een dik contract aan, waardoor hij volgend jaar 10 keer in de ring staat in Azië.

"Het is een grote kickboksorganisatie, ze hebben meer dan een miljard volgers. Dat kan ook een positief effect hebben op de socials van Nieky, dus ook voor zijn sponsoren. De organisatie wil in eerste instantie eerst Azië veroveren", zegt de trainer van Holzken.

Filmster?
"Voor ons is dit een hele mooie uitdaging. In Amerika en Europa hebben we eigenlijk alles wel gehad, maar in Thailand zijn we nog nooit geweest om te vechten. Afgelopen weekend was er een wedstrijd, er zaten 40.000 man op de tribune. Nogal een verschil met de Johan Cruijff Arena, waar zo'n 15.000 toeschouwers waren. En weet je wat het is... Nieky is geen 18 meer. De grote baas van ONE Championship heeft hem ook iets beloofd na zijn carrière. Het is een multimiljonair die ook in de televisie- en filmwereld zit. God weet wat er nog uit gaat komen."