Legendarische WWE-worstelaar aangevallen door ‘fan’ tijdens speech (video’s)

7 april 2019

De wereld van het WWE worstelen reageerde verbijsterd toen de legendarische Canadees Bret Hart zaterdagnacht werd aangevallen. De 61-jarige Hart, die onder meer kanker overwon en een beroerte te boven kwam, werd aangevallen terwijl hij zijn zogeheten 'hall of fame'-speech hield.


Het incident vond plaats in het Barclays Center in Brooklyn, New York, een dag voordat het wereldberoemde evenement Wrestlemania 35 van start ging. Hart stond op het podium met WWE-ster Natalya Neidhart toen een 'fan' met een rasta-muts op de ring insprong en hem neerhaalde. De WWE haalde gelijk de camera van Hart af, maar beelden van toeschouwers zijn veelzeggend.


Klappen
Op de beelden is te zien hoe prominenten als Shane McMahon, Xavier Woods, Tyson Kidd, Curtis Axel en de voormalig UFC-vechter Travis Browne meteen ingrepen om Hart te helpen. Volgens toeschouwers kreeg de toeschouwer, de 26-jarige MMA-amateur Zachary Madsen, flinke klappen voordat hij door de beveiliging weg werd geëscorteerd.

Hart hield geen verwondingen over aan het incident en werd geprezen nadat hij alsnog zijn speech afmaakte. Het is nog niet duidelijk waarom Madsen de 35 jaar oudere Hart te lijf ging.