LOL! Mike Tyson begint eigen wietboerderij in Californië

2 januari 2018

Bokslegende Mike Tyson heeft zijn carrière op een wel heel bijzondere wijze nieuw leven ingeblazen. Iron Mike maakt er in het verleden nooit een geheim van een groot liefhebber van cannabis te zijn en nu heeft hij z'n eigen 'wietboerderij' gestart. Follow your dreams zeggen ze altijd, toch?


Tyson heeft samen met 2 investeerders een cannabisveld van ruim 16 hectare tot z'n beschikking. Het is waarschijnlijk een lang gekoesterde droom, want de datum waarop hij z'n plannen wereldkundig maakt is erg opmerkelijk.

Legaal
Het is sinds 1 januari 2018 namelijk legaal om in de staat Californië cannabisproducten en wietplanten te kopen. Momenteel is het in 6 van de 50 staten geoorloofd om marihuana te hebben. Iedereen die ouder is dan 21 jaar, mag daar maximaal 28 gram cannabis op zak hebben. Hebben ze soms naar Amerika gekeken?

School
Sinds 1998 mag er in Californië al wiet worden gebruikt voor medische doeleinden. Tyson verdiepte zich daar in en wil die kennis nu overbrengen op anderen. Dat gaat hij doen op zijn eigen 'Tyson Cultivation School', waar deskundigen lesgeven in het verbouwen van wiet. Ook komt er een gebouw waar experts het effect van marihuana op medische aandoeningen zullen onderzoeken.

Pretpark
Het idee is natuurlijk nog een beetje gek voor veel Amerikanen en dus doken de media er in de VS al vol op. Mensen spraken al van 'een pretpark vol cannabis'. De burgemeester van de staat sprak van een geweldig geschenk. Hij noemde het zelfs de wedergeboorte van de stad.

Dat Tyson zelf ook wel van een plakkie cake of een jonko houdt, werd in 2000 duidelijk. Toen werd hij namelijk al eens positief getest op het gebruik van wiet.