Mayweather dient officieel verzoek in om met ‘kleine’ handschoenen te kunnen vechten

10 augustus 2017

ANP
Mayweather McGregor

Floyd Mayweather is zicht alvast aan het voorbereiden op zijn gevecht met Conor McGregor. De Amerikaanse ongeslagen kampioen heeft zelfs een formeel verzoek ingediend omdat hij met de kleins mogelijke handschoenen in de ring wil verschijnen.


Mayweather wil dolgraag met 8oz handschoenen vechten. De voormalig 5-voudig wereldkampioen stuurde het verzoek woensdag naar de NAC, Nevada Athlete Commission, zodat zij zich over de zaak kunnen buigen. Eerder had 'Money' op Insta al zijn voorkeur uitgesproken:

De NAC reageerde verbaasd. De organisatie heeft nog nooit een gevecht van deze orde gezien waar met 'kleine handschoenen' werd gevochten. Let wel: hoe kleiner de handschoen, hoe groter de schade/het effect van de rake punches van de tegenstander.

Gezondheid op 1
"Ook al willen ze het allebei, hun gezondheid gaat voor en is het belangrijkste", aldus NAC-baas Bob Bennett tegen de BBC. De frontman zei dat anderen binnen NAC de kwestie bekijken. "Het zal door de voorzitter en commissieleden bepaald worden." McGregor maakt het overigens niets uit, liet hij weten:


reacties
ReageerReageer op dit bericht