Mayweather-McGregor scoort in Engeland beter dan Joshua-Klitschko

9 september 2017

ANP

Het gevecht tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor heeft het kijkrecord in het Verenigd Koninkrijk verbroken. Sky Sports meldt aan Boxing News dat de partij van 26 augustus meer dan 1 miljoen keer verkocht is.


Hiermee zijn 'Money' en 'Notorious' het record van Anthony Joshua tegen Vladimir Klitschko voorbij gegaan. De partij tussen de 2 boksgrootheden in Wembley Arena zette in april een nieuw record en werd gezien als het grootste Britse boksevenement in jaren.

Algemeen record?
Of dit een voorteken is voor een nieuw algemeen pay-per-view-record is nog onduidelijk. Die staat nog altijd op naam van Mayweather en Manny Pacquiao met 4,6 miljoen, mede door 700.000 kopers in het Verenigd Koninkrijk.

In vergelijking met de Verenigde Staten levert Sky Sports niet zoveel op voor de 2 vechters. De pay-per-view kostte in Amerika een kleine 90 of 100 dollar (voor hd), maar Britten konden het evenement voor een kleine 20 pond bekijken. In Ierland, het thuisland van McGregor, kostte het gevecht €24,95.

Woensdag werd bekend dat de ticketopbrengst van Mayweather vs. McGregor bleef steken op ruim 55 miljoen dollar, 17 miljoen minder dan Mayweather vs. Pacquiao.

Dit artikel verscheen eerder op MMAplanet.nl.