Mayweather: Pacquiao is een ‘loser’ en ‘lafaard’

8 mei 2015

AFP
Mayweather: Pacquiao is een 'loser' en 'lafaard'

Floyd Mayweather heeft het helemaal gehad met Manny Pacquiao. De Amerikaan had de Filipijnse bokser uitgedaagd voor een rematch, maar die ging daar niet op in. ,,Hij is een geboren loser en een lafaard."

Mayweather won afgelopen weekend 'Het Gevecht van de Eeuw' van zijn tegenstander. Na afloop vertelde Pacquiao dat hij in de voorbereiding op het duel geblesseerd aan zijn schouder was geraakt en daar in het boksduel weer last van kreeg. De Amerikaan wilde hem een nieuwe kans aanbieden, maar heeft dit teruggetrokken. ,,Excuses, excuses, excuses", zegt hij tegen Showtime.

Hij gelooft de Filipijn niet meer. ,,Hij was snel. Met rechts, maar sloeg met beide handen snel en hard. Ik geloof die bullshit niet meer en ik wil dat het publiek dat ook niet meer doet. Hij heeft verloren. Hij weet dat hij heeft verloren. Na dit ben ik echt het respect voor hem verloren", aldus Mayweather.

Na het gevecht sms'te Mayweather ESPN-presentator Stephen A. Smith dat hij bezig was om een nieuw duel aan Pacquiao aan te bieden. ,,Klopt, maar ik ben van gedachten veranderd. Als je verliest, accepteer je verlies en zeg: 'Mayweather, je was beter'."