McGregor betaalt 40.000 piek en is weer uit de bajes

6 april 2018

AFP

Conor McGregor heeft de gevangenis weer mogen verlaten. In New York betaalde de Ierse kooivechter 40.000 euro om op borgtocht vrij te komen. Vrijdag verscheen de UFC-figter voor de rechtbank in New York.


McGregor had zich een dag eerder misdragen bij een persmoment van de UFC, aan de vooravond van een reeks partijen in New York. De 29-jarige Ier zou daarbij als toeschouwer aanwezig zijn. McGregor vocht in november 2016 voor het laatst in de UFC. Hij raakt zijn wereldtitel in het lichtgewicht kwijt omdat hij sindsdien niet meer in actie kwam als MMA-vechter (Mixed Martial Arts). Dat zint de Ier blijkbaar niet, want hij ging bij de bijeenkomst volledig door het lint. Op beelden is te zien hoe McGregor een steekwagen door het raam gooit van een touringcar met daarin een aantal vechters.

Aangegeven
De bekende vechtsporter meldde zich zelf bij het politiebureau van Brooklyn. Hij bracht de nacht door in de cel en werd vrijdag met handboeien om voorgeleid. McGregor is aangeklaagd voor mishandeling en vernieling. De zaak dient op 14 juni.