McGregor agressief: ‘Ik geef geen hol om Floyd Mayweather’

6 december 2016

ANP

In zijn eerste publieke optreden sinds de UFC hem de zijn titel ontnam, claimt Conor McGregor dat hij geen enkele titel heeft opgegeven en dat ook niet van plan is. ,,Ze proberen de titel van mij af nemen. Ik dacht ‘Meh, ik heb die gordel nog steeds.’ De gordel ligt nog steeds bij mij thuis”, aldus McGregor.


Gordel hier, gordel daar
,,Die gordels zijn mij, wat ze ook zeggen. Ze kunnen zeggen ‘We hebben de gordels afgepakt en nu is het iemand anders’ gordel.’ Je kan spelen met die nepgordels wat je wilt. Jose (Aldo) ging knock-out, Eddie (Alvarez) ging knock-out, je kijkt naar de wereldkampioen in 2 gewichtsklassen en zo is het. Ik zeg tegen de UFC, en ik houd van ze, maar jullie houden niemand voor de gek. Veel geluk.”

Bokslicentie
McGregor verraste afgelopen week vriend en vijand met een bokslicentie in Californië. In Nevada werd hij afgewezen, maar desondanks is een mogelijk gevecht met Floyd Mayweather toch een stap dichterbij gekomen. ,,Het is aan hem. Ik heb laten zien dat ik een bokslicentie heb”, aldus Notorious daarover. ,,Sinds ik die licentie heb, zei Floyds dikke manager dat Floyd op de Bahama’s zit en dat hij niet om Conor geeft. Ik geef ook geen ene f*ck om Floyd.”

Toestemming
Mocht het ooit van een bokspartij komen met 'Money' Mayweather, dan heeft McGregor toestemming nodig van zijn baas: Dana White. Toch doet de Ier daar op dit moment niet moeilijk over: ,,Als ik alle andere disciplines weg zou halen en compleet gefocust ben met mijn werklust voor boksen, dan zou er geen houden aan zijn wat ik kan doen. ,,Ik zou niet alleen opdagen om te laten zien dat ik durf, ik zou hem knock-out slaan. Hij kan stoten, maar hij is eerder geraakt."

'Vadertje tijd'
Om nog maar eens verbaal van zich af te bijten: ,,Vadertje tijd wacht op niemand. Ik weet dat zij dat weten. Ik weet dat de grootte, de spanwijdte en leeftijd aan mijn kant staan. Er is heel veel voor hem om te verliezen, daarom doen ze zo moeilijk. Dat is oké. Ik heb andere mogelijkheden en tegenstanders in gedachten om tegen te boksen, een paar vorige tegenstanders van Floyd. Ik kan iedereen krijgen. We zullen zien wat er gebeurt.”

Dit artikel verscheen eerder op MMA Planet.