‘McGregor pakt tot mei zijn rust in verband met zwangere vriendin’

19 november 2016

ANP

Fans van Conor McGregor moeten voorlopig geduld hebben. UFC-president Dana White heeft aangekondigd dat de huidig UFC-vedergewichtkampioen en nieuwe UFC-lichtgewichtkampioen tot en met mei rust zal houden en niet in de kooi te zien zal zijn, aldus LA Times.


McGregor is een van de actiefste vechters in de afgelopen jaren, met vier gevechten in de laatste elf maanden. Na zijn laatste gevecht op UFC 205 in New York, toen hij Eddie Alvarez domineerde en zich kroonde tot de eerste UFC-vechter met twee titels tegelijkertijd werd, liet Notorious echter weten dat hij tijd vrijaf neemt.

Volgend jaar mei wordt hij voor het eerst vader, wat ook de reden is van de voorlopige afwezigheid zegt White. “Zijn vriendin raakt super gestrest als hij vecht. Hij wil niet dat ze onder die stress komt tijdens de zwangerschap.”

Het is geen geheim dat de Ier de grootste bron van inkomsten is voor ‘s werelds grootste MMA-organisatie, maar desondanks White heeft vrede met het besluit: “Hij moet tijd vrijaf nemen. Hij vocht non-stop. Er is niets mis met tijd vrijaf. Het is goed voor hem en haar en het is ook goed voor de baby.”

Aandeel
Na UFC 205 liet McGregor ook weten dat hij een aandeel wil in de UFC. White ging niet in op de eisen, maar belooft dat de UFC niet zal lijden onder McGregors afwezigheid: “We doen dit al zestien jaar en heel veel grote sterren konden niet vechten of zijn weggegaan, zoals Chuck Liddell, Anderson Silva en Georges St-Pierre.

Er gaat geen dag voorbij in het kantoor dat ik de vraag krijg ‘Hoe moeten we verder zonder hem en hem?’ Elke dag hoor ik van een verslaggever dat we gepiekt hebben. Als ik daar allemaal naar zou luisteren, was het al met ons gedaan.”

Dit artikel verscheen eerder op MMA Planet.