McGregor wordt net als Khabib onderzocht en moet vrezen voor straf: ‘We nemen de zaak zeer hoog op’

10 oktober 2018

Pro Shots / Action Images

De vechtpartij tussen Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov liep na afloop volledig uit de hand. De Rus zocht ruzie met het kamp van McGregor - en kreeg dat ook - en de Ier lag nog bij te komen van het gevecht toen mensen uit het publiek opeens voor hem stonden in de octagon om hem een klap te geven.


De Rus moet misschien zijn titel inleveren, maar ook McGregor moet nu vrezen voor een straf. De Nevada State Atheltic Commission, die alle vechtsportevenementen in de staat reguleert,  leek Conor McGregor eerst nog te sparen. Maar doordat er nieuw bewijs boven tafel is gekomen, wordt ook de Ier nog even goed onderzocht.

Hij zou, net als zijn Russische collega, een boete en schorsing kunnen krijgen, schrijft de Telegraaf.

Uitspraak in november
NSAC-voorzitter Anthony Marnell liet weten dat er met nieuwe beelden en interviews van betrokkenen is besloten om ook McGregor in het onderzoek te betrekken. Want wat is zijn rol nou precies geweest in de chaos van zaterdagavond? De Ierse vechter kreeg voorlopig wel gewoon zijn premie van 3 miljoen uitbetaald. En dat terwijl Nurmagomedov nog even naar zijn premie van 2 miljoen kan fluiten, in afwachting van een mogelijke boete.

De uitspraak van het onderzoek komt in november, zegt Marnell.  „We nemen deze zaak zeer hoog op. Dit is geen tik op de wang in een hotellobby, nee, dit was een knokpartij op de avond van het gevecht en wij vinden dat er alleen in de kooi hoort te worden gevochten.”