Mike Tyson (54) gaat weer boksen

23 juli 2020

AFP

Mike Tyson gaat weer boksen. De 54-jarige legende trekt 12 september de handschoenen weer aan. Hij neemt het dan in een demonstratiepartij op tegen Roy Jones junior, zo kondigt Tyson aan. Het wordt zijn 1e wedstrijd in 15 jaar.


De terugkeer van de boksgigant is geen verrassing. Al maanden gonst het van de geruchten, die Tyson zelf voedde met verschillende posts op sociale media. Daarin liet Iron Mike doorschemeren dat een rentree eraan kwam. Zo viel Tyson tientallen kilo's af en was hij niet weg te slaan uit de sportschool.

Jones
Begin mei was er zelfs sprake van dat hij weer in de ring zou staan tegen rivaal Evander Holyfield. Ook de namen van Shannon Briggs en Tyson Fury vielen. Het wordt dus Roy Jones jr. voor Tyson, op 12 september. Er zijn nog geen details bekend over de wedstrijd tegen Jones jr., die tussen 1993 en 2004 wereldkampioen was in 4 categorieën.

Korter
Volgens Amerikaanse sites zal de partij over maximaal 8 in plaats van 12 ronden gaan en zijn de handschoenen mogelijk kleiner. Het gevecht moet plaatsvinden in het Dignity Health Sports Park in Carson, Los Angeles. De arena biedt plaats aan 27.000 mensen, maar dat aantal zal vanwege de coronarestricties ongetwijfeld kleiner zijn.

Beroemd
Tyson is een van de beroemdste boksers aller tijden. Hij had de wereldtitels van de WBA, WBC en IBF in bezit, wist ze ook nog te herhalen en won al zijn eerste 37 profpartijen tussen 1985 en 1989. 33 daarvan gingen via een knock-out.

Bijten
Hij werd ook beroemd om enkele incidenten, onder meer de bizarre (verlies-)partij tegen Buster Douglas in 1990 en het beruchte bijtincident in 1997 bij Evander Holyfield, die een deel van zijn oor verloor. Na 2002 liep het steeds minder met Tyson. Tot 2005 won hij van de 4 titelgevechten er slechts 1. Tyson zat ook jarenlang in de gevangenis vanwege verkrachting.