🎥 | Mike Tyson toont trainingsvideo na bekendmaking comeback: ‘Badboy for life’

3 mei 2020

Voormalig bokskampioen en legende Mike Tyson maakt zich klaar voor een comeback. Dat doet hij niet zonder reden: het inmiddels 53-jarige zwaargewicht wil, door nog 1 keer de ring in te stappen, een goed doel steunen. Op Instagram deelde hij z'n 1e trainingsbeelden.


Met 'I am a Bad Boy for Life' als bijtekst in zijn gretigheid duidelijk. Tyson zat de laatste weken niet bepaald stil in zijn huis. Hij was hard aan het trainen om in conditie te blijven. Vanwege de terugkeer naar de boksring.

Fit
"Ik wil in conditie komen zodat ik 3 à 4 rondes kan vechten voor verschillende goede doelen", klonk het eerder op Instagram. "Ik wil deelnemen aan een paar liefdadigheidspartijen om geld in te zamelen voor daklozen of drugsverslaafde idioten - mezelf niet inbegrepen", aldus Tyson. Hij gaf nog geen exacte datum voor zijn terugkeer.

'The Baddest Man on the Planet' werd in 1986 op 20-jarige leeftijd de jongste zwaargewichtkampioen ooit. Toen versloeg hij Trevor Berbick. Sindsdien was Tyson beroemd en werd het eigenlijk nooit rustig rondom hem. Een hele kijst aan veroordelingen maar ook hét incident in 1997 toen hij in een partij het oor van tegenstander Evander Holyfield afbeet.

Return of the madman
Zo komt er na 15 jaar dus een nieuwe bokswedstrijd voor Tyson. In juni 2005 stond hij voor de laatste keer in de ring. Tegen de Ier Kevin McBride gaf hij na 6 rondes op. Het betekende zijn 6e nederlaag in 58 professionele wedstrijden. Van zijn laatste 4 gevechten verloor de Amerikaan er 3.

Zijn laatste zege boekte hij in februari 2003 toen hij zijn landgenoot Clifford Etienne na 49 seconden knock-out sloeg. Van zijn 50 overwinningen behaalde Tyson er 44 via een KO.