🎥 | Buikpijn na bodyshot: MMA-amateur Aleman boekt 1e overwinning op keiharde wijze

15 augustus 2022

MMA-vechter Joshua Aleman zal nog met veel genoegdoening terugkijken op zijn amateurdebuut bij Fury FC 67 tegen Tyler Mora. Met een gruwelijk harde zogeheten bodyshot leidde hij zijn 1e zege in de kooi in!


Zien 🎥: 'MMA-toptalent Joshua Van geeft beloftevolle tegenstander ongekend hard pak slaag'

In de Escapade 2001 in Houston was het affiche tussen Aleman en Mora 1 van de weinige bouts die uit amateurknokkers bestond. Van hun status als niet-prof was in de 1e ronde weinig te zien. Zowel Aleman als Mora gingen vol voor de winst. Nadat Mora echter op zijn rug belandde, ging het snel.

Bodyshot betekent buikpijn
Aleman wachtte al staand zijn moment af en sloeg toe toen Mora op zijn zwakst was: met een keiharde klap in de maagstreek vouwde Aleman zijn opponent dubbel. Na enkele ground and pound-petsers was zijn 1e MMA-zege een feit.

De knokker moest bijna een jaar wachten totdat hij eindelijk de kans kreeg in de octagon. Eerder zou Aleman tegen Angel Moreno (op 2 oktober 2021, red) staan en daarna nog tegen Graham Gullickson (op 17 juli van dit jaar, red). Beide partijen gingen - helaas voor Aleman - niet door.