MMA-held Michael Bisping haalt glazen oog uit oogkas tijdens live-interview (video)

3 oktober 2019

Michael Bisping heeft zijn volgers en bewonderaars flink geshockeerd toen hij tijdens een live-interview van een live podcast ineens zijn glazen oog uit zijn oog liet poppen. Aan 40-jarige Britse MMA-vechter werd gevraagd waarom hij regelmatig zonnebrillen draagt tijdens publieke gelegenheden en interviews.


"Nou, hierom draag ik zonnebrillen baby boy", zei Bisping. Tijdens een gevecht met Vitor Belfort in 2013 liep hij schade op aan zijn netvlies. Die kwam, een soort van, vrij te staan waarna hij langzaamaan zijn zicht in het rechteroog verloor.

Eindbaas
Ondanks die blessure vocht de in Manchester geboren bikkel gewoon door en verwierf hij een heldenstatus in de octagon. Eerder dit jaar sprak hij al openlijk over zijn oogblessure. "Ik had zo goed als geen zicht meer in mijn rechteroog sinds 2013. Allemaal door deze blessure, ja."

Gek genoeg kwam Bisping wel altijd door de medische keuringen. "Dat lukte maar niet. Het was letterlijk: 'oh even zijn lijf etcetera aanraken, en door'. Ik was wel retebang voor een trainingskamp. Bang dat 1 of andere dokter me weg zou sturen."

Moeilijk
Toch was het leven met een glazen oog lastig, zei Bisping. Zeker in het begin. "Om een medische test te doorstaan, moet je tussen de 20-200 kunnen zien. Dat ben je klinisch blind, zoals ik. Dus dat is niet goed maar toch. De ene dag kon ik ietsje beter zien dan de andere dag, dus het was heel wisselend."

Ook hebben veel mensen respect voor zijn prestaties. Zo versloeg hij onder meer Anderson Silva, met een half werkend oog dus. "Mensen vragen me vaaks van: 'hoe kan je met 1 oog vechten?', en dan zeg ik altijd: 'met een fuckinghoge moeilijkheidsgraad!'". Held!