🥊🎥 | Mohammed Boutasaa verloor nooit een kickbokspartij en heeft wereldtitel in zicht

27 februari 2020

Amsterdammer Mohammed Boutasaa is wat je noemt een talent: de 20-jarige kickbokser vocht 77 partijen en verloor er nog geen 1. Zaterdag kan hij bij Enfusion Eindhoven de wereldtitel bij de lichtgewichten pakken.


Khalid El Moukadam is dan zijn tegenstander. Een moment waar Boutasaa als kleine jongen naar uitkeek, zei hij tegen AT5. "Eerst begin je te trainen als kleine jongen. Dan volgen er wedstrijden. Dat was al een heel iets." Daarna werd hij Nederlands en Europees kampioen. "Nu kan ik de wereldtitel pakken, die kans is er nu."

Dankzij coach
Ook had Boutasaa mooie woorden over voor zijn trainer Mo Ben Nasser. "Hij ging al mee naar mijn wedstrijden toen ik 10, 11 jaar was. Zelf was hij 20 of 21 toen. Hij verzorgde mij en de andere vechters. Daar ben ik hem enorm dankbaar voor, dat respecteer ik heel erg."

Ben Nasser geldt als rolmodel voor de jeugd uit de Transvaalbuurt. Iets dat Boutasaa nu ook is voor de allerkleinsten. "Ik hoop dat jonge kids zullen denken: 'hey, wat Boutasaa doet, wil ik ook'. Ik ben gewoon positief en onschuldig." Hij laat zich dan ook niet afleiden door verleidingen, ook niet van vrouwelijk schoon. "Wat komt, dat komt. Ik train, doe mijn ding en ben gefocust."