Mousasi: ‘McGregor bedreigde mij met een mes!’

15 oktober 2016

Youtube screenshot

Sinds UFC 204 weet Gegard Mousasi hoe het is om de spotlight te vinden. De Nederlander won op dominante wijze van Vitor Belfort en nam vervolgens op de persconferentie achteraf geen blad voor de mond. Zo gaf hij zijn mening over Conor McGregor, die daar blijkbaar niet zo blij mee was: “De klootzak bedreigde me met een mes!”


Op UFC 204 versloeg Mousasi Belfort op dominante wijze in 2e ronde via technische knock-out. Daarna ging hij op de persconferentie los over fans die leuk vinden wat McGregor en Floyd Mayweather op Instagram gooien. “McGregor is goed voor de sport, maar wat is het?”, aldus de Leidenaar.

“Je had Muhammad Ali, die een held was. Naast een goede bokser, deed hij heel veel dingen, grootse dingen. Maar nu je Floyd Maywaeather en Conor McGregor hebt, is het ‘Ik heb geld, ik heb geld’ en iedereen vindt het geweldig. Ik weet het niet. Het verkoopt. Mensen zijn dom, wat kan ik zeggen. Ze weten niet wie de echte vechter is.”

Tirade
Het duurde dus niet lang voordat de tirade ook terecht kwam bij de Ier.

“Mensen vonden het leuk”, aldus Mousasi tegen FloCombat over zijn uitbarsting op de persconferentie. “Ik sprak gewoon de waarheid. Soms moet je stomme dingen zeggen voordat mensen je opmerken. Ik kreeg een privébericht van Conor McGregor. Hij vloekte tegen me, de kleine klootzak. Hij bedreigde me. Ik zei ‘Wat ga je doen met je vijftig kilogram?’ De klootzak bedreigde mij met een mes! Hij weet dat ik hem op elk moment in elkaar kan slaan.”

“Ik zei wat dingen die ik niet meende”, vervolgt Mousasi. “Ik zei dat mensen niet weten wie de echte vechter is. Natuurlijk is hij een topvechter. Engels is niet mijn eerste taal en ik flap dingen er soms uit. Ik vond het grappig dat hij mij een bericht stuurde.”

‘Anderson is niet beschikbaar’
Een van de vechters die Mousasi uitdaagde, was Anderson Silva. De legendarische Braziliaan is echter niet beschikbaar op dit moment vanwege een filmrol. “Mijn manager praatte met zijn management. Hij zal enige tijd niet beschikbaar zijn. Ik denk dat hij een titelgevecht of een superfight met Georges St-Pierre wil. Ik denk dat Anderson geen optie is.”

Daarentegen is Uriah Hall wel een optie, volgens de Leidenaar: “Ik heb iets goed te maken tegen hem. Ik heb nog een goede winst nodig nadat ik die verliespartij goedmaak, en dan na een topvier-vechter is een titelgevecht onvermijdelijk.”

Artikel van: MMA-planet