NEE! Robin van Roosmalen is niet op het juiste gewicht en kan Bellator-debuut vergeten

25 oktober 2019

Wat een kl*tenieuws voor de voormalig GLORY kickbokskampioen Robin van Roosmalen. Zijn debuut bij Bellator MMA gaat niet door. De reden? Hij kwam niet op tijd op het juiste gewicht.


Toen Van Roosmalen vrijdagochtend gewogen werd, bleek dat hij niet op het vereiste gewicht zat om te mogen vechten. De knokker, die 2 partijen in het MMA vocht en beide gevechten won, had getekend voor een gewicht van 145 pond. Hier zat hij dus - helaas voor hem - overheen.

Stip achter z'n naam
Niet alleen gaat zijn gevecht tegen Cris Lencioni niet door, ook krijgt Vans Roosmalen een aantekening in een dossier zodat hij in het vervolg niet nog een keer de 'fout' in gaat. Bovendien mag hij niet op een lagere gewichtsklasse uitkomen. Het gedroomde debuut bij organisatie Bellator, op zaterdag 26 oktober in Uncasville, Connecticut (USA) gaat dus niet door.

Van Roosmalen zette aangeslagen een statement op Twitter. "Ik ben al 15 jaar professioneel vechter en heb dit nog nooit meegemaakt. Ik heb mijn best gedaan en het lukte mij de voorgaande jaren wel, maar deze keer reageerde mijn lichaam gewoon niet. Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden aan Cris en Bellator. Ik kom terug!"