Nieuw wereldtitelgevecht voor Anthony Joshua: datum, plaats en tegenstander zijn bekend

13 oktober 2020

Action Images via Reuters

De Britse profbokser Anthony Joshua zal zijn wereldtitel van de IBF in het zwaargewicht op 12 december in Londen gaan verdedigen tegen Koebrat Poelev. Dat heeft de 39-jarige Bulgaar op zijn Facebookpagina aangekondigd. 


,,Datum en plaats van het gevecht zijn nu definitief. Beide partijen hebben de contracten getekend”, liet Poelev weten. Hij is de officiële uitdager van de IBF en Joshua is verplicht om tegen hem uit te komen, anders verliest hij zijn kampioensgordel.

Joshua (30) en Poelev zouden op 20 juni van dit jaar al tegen elkaar uitkomen. Dat gevecht moest echter worden uitgesteld vanwege de coronacrisis. 3 jaar geleden ging een onderling duel ook al niet door, omdat Poelev zich moest terugtrekken met een schouderblessure.

Belangrijk duel
Joshua heeft in het zwaargewicht de kampioensgordels van IBF, WBA, WBO en IBO in zijn bezit. In het komende duel met Poelev staan deze titels mogelijk allemaal op het spel. De Brit Tyson Fury is de wereldkampioen van de WBC. Hij wil in 2021 graag uitkomen in een gevecht tegen Joshua om uit te maken welke Britse bokser de beste van de wereld is in het zwaargewicht.