Miller liep miljoenen mis door dopinggebruik voorafgaand aan gevecht Joshua
i

AFP

Miller liep miljoenen mis door dopinggebruik voorafgaand aan gevecht Joshua

Bart van der Wijst • 22:27, 19-06-2019 / Laatste Update: 16:15, 05-01-2024

Eigenlijk zou niet Andy Ruiz tegen Anthony Joshua vechten, maar Jarrell Miller. De 30-jarige Amerikaan werd echter niet 1, maar 2 keer betrapt op doping. Eerst vond men GW1516 - een verboden vetverbrander - in zijn bloed en daarna groeihormonen. Dat kostte Miller miljoenen.

Dat verklaarde hij tegenover TMZ Sports. "Op z'n minst 7.5 miljoen dollar voor de 1ste partij", onthulde Miller. "En als ik hem knock-out had geslagen was een rematch tussen de 10 en 20 miljoen dollar. Ik kom uit Brooklyn. Weet je hoeveel cheeseburgers dat zijn?"

Schorsing

Momenteel mag Miller eventjes niet vechten, maar als de schorsing er over 6 maanden opzit hoopt-ie snel weer aan de bak te kunnen. "Ik doe het niet voor het geld. Daarvoor ben ik niet in de sport terecht gekomen. Ik heb het gevoel dat als ik het nu wel op de juiste manier doe, ik terug kan komen aan de top."

We weten allemaal wat er gebeurd is nadat het gevecht tussen Miller en Joshua gecanceld werd: Ruiz werd tevoorschijn getoverd en sloeg de kampioen in de WBA, IBF, WBO en IBO richting het canvas.